Nacht Zonder Dak is een actie van Tear


Tear is een organisatie die strijdt tegen armoede en onrecht wereldwijd. We helpen, geven trainingen en steunen initiatieven die mensen in staat stellen weer in hun kracht te gaan staan. Wij sluiten altijd aan bij de eigen plannen en dromen van mensen en moedigen aan die met eigen middelen en creativiteit waar te maken. 

De opbrengst van Nacht Zonder Dak gaat naar (straat)jongerenprojecten van Tear. Hieronder kun je meer lezen over deze projecten. India


In Mumbai is het contrast tussen arm en rijk enorm. In de grootste stad van India wonen veel rijke zakenmannen, maar een groot deel van de inwoners woont in getto’s aan de rand van de stad.

Het leven in de getto’s is gevaarlijk. Mensenhandel komt veel voor en meisjes en vrouwen lopen het risico om seksueel misbruikt te worden.

Tears partner ACT begeleidt families in Mumbai en organiseert trainingen en activiteiten om kinderen en jongeren van de straat te houden. Daarnaast helpt ACT slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling. 

lees meerKenia


‘Ik ben optimistisch dat het leven beter wordt voor mensen die hiv hebben, zoals ik’, vertelt Ann, een alleenstaande moeder die samen met haar twaalfjarige zoon in de sloppenwijk Mathare woont.

Ann heeft bij de Redeemed Gospel Church, een partner van Tear, de training ondernemerschap gevolgd en een tijd in een schoonheidssalon gewerkt. Hierdoor heeft ze tegenwoordig een veel beter toekomstperspectief. Nu traint ze zelf jonge vrouwen.

De kerk in Nairobi richt zich op het versterken van onder andere de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen die in sloppenwijken moeten leven. Daarnaast houden ze jongeren van de straat.

Lees meerBolivia


Nahum is zestien jaar en woont samen met zijn moeder, broertjes en zusjes in Santa Cruz. Zijn vader woont ergens anders met een andere vrouw en zijn halfzusje.

Toen zijn vader en moeder nog samen waren, hadden ze veel ruzie. Soms liep dat zo uit de hand dat het escaleerde in geweld.

Nahum is niet de enige die op jonge leeftijd al te maken kreeg met huiselijk geweld. Het is een groot probleem in Bolivia, waardoor veel kinderen opgroeien in een onveilige omgeving.

Tears partnerorganisatie Paz y Esperanza ondersteunt gezinnen als die van Nahum en probeert door campagnes, workshops en trainingen  jongeren van de straat te houden.

Lees meer