Een nacht in een krotje voor straatjongeren


Nacht Zonder Dak is een actie van Tear waarbij je met je jeugdgroep één nacht doorbrengt in een zelfgemaakt krotje van plastic en kartonnen dozen.

Een uniek evenement waarbij bewustwording, samen plezier maken en iets doen voor anderen hand in hand gaan.

De opbrengst van de actie gaat naar straatjongerenprojecten van Tear.

Tijdens Nacht Zonder Dak besef je pas echt hoe rijk we zijn!   Matthieu Mimpen, Nacht Zonder Dak RijnsburgImpact Nacht Zonder Dak


Nacht Zonder Dak-jongeren zijn een voorbeeld voor de opkomende generatie   Thijs Warnaar, organisator NZD Zwolle

In 2018 organiseerde ruim 90 jeugdgroepen en scholen een Nacht Zonder Dak. Meer dan 1800 jongeren uit 140 kerken haalden 180.000 euro op voor de projecten in India, Bolivia, Kenia en Nepal. “Ik ben heel trots op iedereen die zich heeft ingezet voor Nacht Zonder Dak” aldus Mariënne Fijan, Nacht Zonder Dak. Deze actie zorgt ervoor dat jongeren bewuster worden van armoede en onrecht. Zo zegt een van de jongeren: “Het was heel erg koud toen we moesten slapen, daardoor konden we heel moeilijk in slaap vallen en werden we vaak wakker. Daardoor weet je een beetje hoe het is voor jongeren zonder thuis. Voor ons is het maar één nacht maar voor hun is het elke dag.”Aan de slag!


Enthousiast over Nacht Zonder Dak? Meld je dan aan als organisator

Nacht Zonder Dak is flexibel. Je bepaalt zelf de groepsgrootte en waar en wanneer jouw actie plaats vindt. Ook het programma mag je zelf samenstellen. Bij dit alles ondersteunt Tear je waar nodig. Onderdak


Wil jij je Nacht Zonder Dak meer verdieping geven? Maak dan gebruik van Onderdak.

Onderdak is een programma van Nacht Zonder Dak dat is ontwikkeld in samenwerking met Youth for Christ. Onderdak biedt verdiepende en creatieve jongerenprogramma's. Het is een kant en klaar product.

Met Onderdak vul je drie avonden. Op de eerste avond bereidt je de Nacht Zonder Dak voor met leuke, creatieve activiteiten. De tweede avond is de Nacht Zonder Dak. Tijdens de derde avond ga je verder nadenken hoe de Nacht Zonder Dak ervaring een blijvend effect kan hebben. Een echte aanrader!


Meer weten over Nacht Zonder Dak? Vraag het informatiepakket aan via info@nachtzonderdak.nl. Of bel naar 030 6969600. Eén van onze medewerkers staat je graag te woord. 

Meer informatie over Nacht Zonder Dak