De leukste stageplek van Nederland!


Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. We bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken. Recht doen is voor ons een opdracht van God. We helpen waar we kunnen en moedigen mensen aan om de wereld mooier te maken. Om geld op te halen voor onze buitenlandse programma’s en om mensen bewust te maken van armoede en onrecht hebben we een aantal Nederlandse programma’s. Een van deze programma’s is Nacht Zonder Dak, het jongerenmerk van Tear. Zo’n honderd jeugdgroepen slapen per jaar één nachtje in een zelfgebouwd krotje, daarmee halen ze geld op voor straatjongerenprojecten van Tear in India, Oeganda en Nepal.


Stage Nacht Zonder Dak

Wie zoeken wij?


Voor Nacht Zonder Dak zoeken wij voor de periode van september 2020 tot en met januari 2021 een enthousiaste en veelzijdige student bedrijfskunde, communicatie of event management.Wat ga je doen?


Je bent voor een half jaar werkzaam in het Tear team op ons mooie kantoor in Utrecht. Gedurende je stage draai je mee op de afdeling van Nacht Zonder Dak. Je bent voor ons geen stagiair(e), maar een volwaardig teamlid.

De werkzaamheden van deze stage richten zich voornamelijk op organisatie, relatiebeheer en (online) marketing.

Organisatie:

 • Je bedenkt creatieve concepten waarmee we op events zoals de EO-jongerendag, opwekking en New Wine, Nacht Zonder Dak kunnen presenteren en promoten
 • Je geeft presentaties tijdens Nacht Zonder Dak acties
 • Je bent verantwoordelijk voor de logistiek van Nacht Zonder Dak (verzending materialen etc.)
 • Je coördineert de vrijwilligers die zich inzetten voor Nacht Zonder Dak en gaat op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Relatiebeheer

 • Je onderhoudt contact met jeugdleiders die een Nacht Zonder Dak organiseren. Je begeleidt hen van A tot Z bij alles wat er bij een Nacht Zonder Dak komt kijken.

(online) Marketing:

 • Je denkt na over de (online) marketingstrategie voor Nacht Zonder Dak en je houdt je bezig met de uitvoering van de bestaande marketing acties.

 

Al met al een ondernemende, afwisselende en actieve stage waar je je geen moment verveelt.Wat bieden wij?


Je komt in een leuk jong team terecht. We bieden je veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. In overleg met jou kiezen we een aantal concrete stage doelen die aansluiten bij jouw wensen, je opleiding en de verwachtingen vanuit Tear. Je krijgt bij Tear de kans om kennis te maken met het bijzondere werkveld van communicatie, (event)management, internationale samenwerking, fondsenwerving en bewustwording. Uiteraard ontvang je van ons een stagevergoeding en is er ruimte voor het werken aan een eigen opdracht.

Persoonlijkheidsprofiel stagiair(e)

 • Je bent sociaal en gemotiveerd
 • Je bent klantgericht en hebt oog voor de behoefte van deze klanten
 • Je houdt van aanpakken en kan pragmatisch handelen wanneer de situatie daarom vraagt
 • Je bent ondernemend
 • Je bent leergierig en kunt zelfstandig werken
  • Je bent in staat om dingen te organiseren en overzicht te houden


Informatie en sollicitatie


Wil je stage lopen bij Tear? Stuur dan een korte sollicitatiebrief samen met je CV op naar: José Euwema, joeuwema@tear.nl. Voor meer informatie over de functie kan je bellen naar 030-6969600 en vragen naar José Euwema.