10 tips om geld in te zamelen

17 augustus 2020

Je hebt je vol enthousiasme aangemeld om mee te doen aan Nacht Zonder Dak, maar dan realiseer je je dat je natuurlijk wel geld op moet halen. Hoe doe je dat nu eigenlijk? Lees hier 10 handige en leuke tips om geld in te zamelen.

10 Tips om geld in te zamelen

Hieronder staan 10 tips en leuke ideeën om geld in te zamelen. Lees ze allemaal lekker rustig door en hopelijk zal het je helpen om geld op te halen.

Tip 1: Taarten bakken en verkopen (of zelfgemaakte limonade)

Ga op een dag een aantal lekkere taarten bakken. Snijd de taart in stukken en verkopen maar. Je kunt je eigen prijs bedenken voor elk punt taart (of misschien wel een hele taart). Hiermee stroomt het geld binnen.

Dit kun je natuurlijk met elk product doen. Naast taarten bakken, kun je ook een eigen kraampje beginnen met zelfgemaakte limonade. Ga op straat staan met je limonade en vraag of mensen het willen proeven. Hiervoor betalen ze dan, wat weer in jouw potje kan. Daarnaast kun je er voor de variatie koekjes bij doen.

Tip 2: Auto’s wassen

Auto’s wassen is een echte klassieker. Al jaren lang worden er dagen georganiseerd in de buurt om auto’s te wassen voor het goede doel. Organiseer een dag, alleen of met vrienden, en ga vervolgens de auto wassen van je vader, moeder, buren, opa en oma of andere mensen in jouw omgeving. Als je het met een groepje vrienden doet, kun je de taken makkelijk verdelen.

De een maakt de auto nat, de ander maakt de binnenkant schoon, weer een ander gaat de auto schrobben en de laatste spoelt de auto weer af.

Een leuke activiteit en het levert een hoop geld op.

Tip 3: Flessen inzamelen

Bijna iedereen heeft thuis wel lege flessen staan. Op deze flessen zit statiegeld, waardoor je dus geld terug kunt krijgen als je de flessen weer inlevert bij de supermarkt. Loop een rondje door de buurt en vraag aan mensen of ze lege flessen over hebben die ze aan jou kunnen geven. Vertel hierbij dat het voor een goed doel is. Breng de lege flessen vervolgens naar de supermarkt en wacht op de bon. Loop met de bon naar de kassa en klaar ben je. Weer wat geld verdiend.

Tip 4: Open je eigen restaurant

Verover de keuken en tover je huis een avond om in een restaurant. Nodig je familie en vrienden uit en kook de sterren van de hemel. Hoe meer mensen er komen, hoe meer geld je kunt ophalen.

Tip 5: Heitje voor Karweitje

Simpele klusjes kun je altijd en overal doen. De hond uitlaten, het gras maaien, afval weggooien, de afwas doen, de planten water geven, dieren verzorgen, boodschappen doen, noem het maar op. Vraag eens rond in je buurt wat jij allemaal kunt doen voor een kleine donatie en voor je het weet heb jij je doel al gehaald.

Tip 6: Knutsel en verkoop

Ben je creatief? Dan kun je hiermee helemaal losgaan. Neem een middag de tijd en probeer zo veel mogelijk te knutselen. Maak bijvoorbeeld tekeningen, schilderijtjes, armbandjes of andere sieraden, maskers, placemats of kaarsjes. Ook kun je sjaaltjes breien, glazen potjes verven of bloemstukjes maken, vliegtuigjes, auto’s of boten knutselen of slingers maken. Er zijn heel veel dingen te bedenken die je zelf kunt maken er vervolgens kunt verkopen.

Maak een klein kraampje voor de deur en vraag of mensen een van je zelfgemaakte knutselwerkjes willen kopen voor het goede doel.

Tip 7: Organiseer een sponsorloop

Jazeker, een sponsorloop werkt heel erg goed. Rondjes rennen of lopen voor geld. Stel voor jezelf een doel (bijvoorbeeld rondjes om de school) en vraag aan familie, buren en vrienden of ze jou willen sponsoren per rondje of in totaal. Dus hoe meer rondjes jij loopt, hoe meer geld je binnenhaalt. Ideaal.

Tip 8: Doneer oude spullen

Jij hebt vast wel spullen in je kamer liggen die je al een aantal jaar niet hebt aangeraakt en waarschijnlijk ook niet meer gaat gebruiken. Misschien ben je ze zelfs al vergeten. Ga op zoek naar deze spullen en verkoop ze. Andere mensen kunnen er heel blij van worden als ze goedkoop iets leuks kunnen vinden. Al helemaal als de opbrengst naar een goed doel gaat.

Tip 9: Organiseer een concert/muziekavond

Vind jij het leuk om te zingen of muziek te maken? Organiseer dan een avond waarin jij of allerlei andere muzikale mensen gaan optreden. Nodig alle mensen die je kent uit om jou te zien shinen op het podium. Voor de entree moeten de bezoekers dan betalen en dat geld kun jij weer goed gebruiken om je doel te behalen. Dit concert kun je prima in je eigen woonkamer doen, als je ouders dat goed vinden natuurlijk.

Tip 10: Laat je sponsoren door ouders en familieleden

Laat je ouders je als eerste sponsoren voor een mooi bedrag. Goed voorbeeld doet volgen 😊

Ga met je sponsorlijst langs de deuren in jouw straat, neem hem mee naar je leraren op school en breng hem mee naar verjaardagen. Voor je het weet is je lijst vol en kan je beginnen aan je tweede lijst!

Laat familie en kennissen die ver weg wonen je online sponsoren. Stuur een e-mail met daarin de link naar jouw profielpagina.

Dit waren de 10 gouden tips om geld in te zamelen voor het goede doel. Veel plezier en succes!