Hier gaat jouw opgehaalde geld naartoe #1

6 juli 2020

Door één nacht zonder dak te slapen haal je geld op voor projecten van Nacht Zonder Dak. In deze reeks vertel ik je meer over waar jouw opgehaalde geld naartoe gaat. Eén van de projecten speelt zich af in India. Lees snel verder om te weten wat er gebeurt met jouw geld in India.

Eén van de grootste steden van India is Mumbai. Hier in deze stad is het contrast tussen arm en rijk bizar groot. Aan de ene kant wonen er veel rijke zakenmannen, maar aan den andere kant woont een heel groot deel van de inwoners in getto’s aan de rand van de stad. Complete families met kleine kinderen leven en slapen op straat. Dit leven hier, in de getto’s, is heel gevaarlijk en mensenhandel is hier heel gewoon. Daarnaast komt het vaak voor dat meisjes en vrouwen seksueel misbruikt worden. Door hun afkomst en geslacht zijn ze bijzonder kwetsbaar. Dit risico is extra hoog voor kinderen.

Door mee te doen aan Nacht Zonder Dak zijn er veranderingen in de sloppenwijken van Mumbai mogelijk. Eén van de partners van Tear is ACT. Deze organisatie helpt en begeleidt families in Mumbai. Samen met vrijwilligers organiseert ACT trainingen en activiteiten om kinderen en jongeren van de straat af te houden. ACT pakt problemen aan waar vaak geen belangstelling voor is. Helaas raakt dit wel de kern van de armoede in de stad, dus is het heel belangrijk dat er iets aan gedaan wordt. De trainingen die ACT geeft hebben als doel om de sloppenwijken bewoonbaarder te maken, zodat mensen daar een betere toekomst op kunnen bouwen.

Zo biedt ACT hulp aan slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook zijn er trainingen om slachtoffers van seksueel misbruik te ondersteunen. Verder proberen ze de voorzieningen in sloppenwijken te verbeteren waardoor mensen gezond blijven. Als laatste start ACT kleuterscholen. Hier kunnen kinderen op een veilige plek leren lezen, schrijven, tekenen en rekenen.

Nu vraag je je vast af, maar wat gebeurt er nu concreet met mijn opgehaalde geld? Dat vertel ik je nu.

-       Met €15,- euro kan een vrijwilliger voorlichting             en coaching geven op een school.

-       Met €70,- euro kan een goed getrainde                       vrijwilliger maandelijkse zorg en voorlichting               geven aan 60 volwassenen en kinderen.

-       Met €200,- euro kan er een training worden                gegeven aan een groep jongeren over                        seksualiteit, groepsdruk en pesten.

Nu je weet waarvoor je geld op kunt halen, heb je een veel concreter beeld in je hoofd. Wil jij een super leuke, gezellige, onvergelijke nacht beleven en tegelijkertijd geld op halen voor jongeren die geen dak boven hun hoofd hebben? Meld je dan hier aan: https://www.nachtzonderdak.nl/organiseer-een-nzd/