Een bijzondere Nacht Zonder Dak in Lelystad!

18 juni 2020

Afgelopen weekend deden 30 tieners uit Lelystad mee aan Nacht Zonder Dak. Vanwege het Coronavirus verliep deze NZD iets anders dan normaal. Iedere tiener sliep namelijk in zijn eigen tuin een nachtje buiten. Benieuwd naar hoe deze avond er uit zag? Lees dan snel verder!

De tieners mochten natuurlijk niet bij elkaar komen, maar wilde wel met elkaar verbonden zijn. Daarom werd er via Zoom een programma aangeboden. Tijdens dit programma werden er verschillende opdrachten gedaan en konden de tieners meekijken bij de bouwwerken van de anderen. Om 21.30 uur werden alle tieners verrast met een tasje met daarin wat lekkers, zoals chips en drinken.  

 

Overdag waren de tieners druk bezig met het bouwen van hun krotje om in te slapen. Er werden dozen, zeilen en houtresten gebruikt om een zo stevig mogelijk krotje te bouwen. Helaas ging het ’s nachts erg hard onweren en regenen, waardoor de meeste hutjes het niet meer hielden. De tieners konden gelukkig veilig binnen slapen. Twee tieners hebben de hele nacht buiten in hun krotje geslapen, wauw! Na een koude nacht werden de tieners ’s ochtends om 8.00 uur verrast met een lekker ontbijtje.

 

Nacht Zonder Dak Lelystad was een groot succes, met een opbrengst van maar liefst €4606,25 euro! Ontzettend bedankt voor jullie inzet en wie weet zien we jullie volgend jaar weer terug!