Lenne slaapt samen met haar familie een nachtje buiten 🎈

25 mei 2020

Ze is nog maar 6 jaar, maar doet ook mee met de Nationale Nacht Zonder Dak: The Lockdown Edition. Lenne Ekelmans slaapt samen met haar moeder, oom, tante en twee nichtjes op zaterdag 30 mei een nachtje buiten.

Tear organiseert met Pinksteren, zaterdag 30 mei, een Nationale Nacht Zonder Dak: The Lockdown Edition. Zowel jongeren als ouderen slapen een nachtje buiten in de tuin, garage, op de oprit of op het balkon. Het maakt niet uit waar je een plekje kan vinden. Door een nachtje buiten te slapen wordt er geld opgehaald voor het Corona Noodhulpfonds van Tear.

 

Lenne zag een stoer filmpje voorbij komen van een jeugdleider uit haar kerk die een oproep deed om mee te doen aan de Nationale Nacht Zonder Dak. Ze was meteen enthousiast! Daarnaast vindt ze het belangrijk om mensen te helpen die dringend hulp nodig hebben. “Geld ophalen voor een goed doel is heel leuk en andere mensen worden daar heel blij van”  vertelt ze.

 

In de tuin zullen er hutjes worden gebouwd met karton en hout. “Met dozen en hout willen we dakjes maken, zodat we droog kunnen liggen”. We hopen natuurlijk dat het lekker weer wordt, maar voor de zekerheid wordt er ook een tentje opgezet, zodat ze daar met zijn allen in kunnen slapen als het heel hard gaat regenen.

Tijdens de avond zal de familie een vuurtje maken, marshmallows roosteren en heel lang opblijven. Natuurlijk is het ook wel een beetje spannend om een nachtje buiten te slapen, maar gelukkig zijn ze met zijn allen samen.

 

Tear vraagt aandacht voor gebieden wereldwijd die zwaar getroffen zijn door het coronavirus. ‘Juist nu we onze eigen vrijheid voorzichtig weer meer mogen ervaren, is het essentieel te beseffen dat we iets kunnen doen voor anderen die nog volledig door de corona maatregelen geraakt worden,’ geeft Minella van Bergeijk, directeur van Tear aan. Tear is verschillende acties gestart, zodat jij hieraan kunt bijdragen. De Nationale Nacht Zonder Dak is hier één van, een andere is The Climb.  Met deze sportieve challenge in lockdown dagen we jou uit om bergen te beklimmen op je eigen trap, zodat jij meehelpt om de meest kwetsbare mensen te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Tijdens de Nationale Nacht Zonder Dak kunnen deelnemers ervan uitgaan dat er hun ook een behoorlijke fysieke challenge te wachten staat, die alles te maken heeft met The Climb.  Beide acties hebben als doel om ervoor te zorgen dat Tear wereldwijd zoveel mogelijk mensen in crisis helpt door middel van onder andere medische hulp en voeding. 

 

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan deze Nationale Nacht Zonder Dak? Meld je dan hier aan als deelnemer: https://www.nachtzonderdak.nl/doe-mee/pinksterweekend-30-05-2020/deelnemen/