Familie van der Meer gaat het avontuur aan 🎉

20 mei 2020

Familie van der Meer uit Houten gaat het avontuur aan en slaapt 30 mei met het hele gezin een nachtje buiten tijdens de Nationale Nacht Zonder Dak. Naast dat ze het een leuke activiteit vinden, vinden zij het ook belangrijk om iets te betekenen voor een ander.

Op zaterdag 30 mei organiseert Tear een Nationale Nacht Zonder Dak. Zowel jongeren als ouderen slapen een nachtje buiten om geld in te zamelen voor het Corona Noodhulpfonds. Door middel van dit Noodhulpfonds worden mensen in ontwikkelingslanden geholpen met voedselpakketten, extra plekken om je handen te wassen en voorlichting op het gebied van coronamaatregelen.

 

Anderen helpen

Familie van der Meer, bestaande uit vader, moeder en  4 kinderen, zag de nationale actie voorbij komen en was meteen enthousiast. “Wat we zo tof vinden aan Nacht Zonder Dak is de ervaring in combinatie met geld ophalen” vertellen ze. “Toch een avontuur om buiten te slapen met zijn allen en ondertussen doen we ook echt iets voor een ander”. Tijdens de nacht zullen ze naast al het plezier dat ze gaan hebben, ook stilstaan bij de mensen die het zoveel minder goed hebben dan zij.

De familie heeft zich vaker ingezet voor mensen die hulp nodig hebben. “Onze kinderen gaan vanaf jonge leeftijd ook mee naar vluchtelingen en mensen die op straat leven. Het vergroot hun wereld enorm!”. Een nachtje buiten slapen is de volgende uitdaging die zij aangaan.

Het gezin gaat in de tuin zelf een grote hut maken van dozen waar ze met zijn allen in kunnen slapen. Vader en zoon houden van bouwen, dus zij vinden het een leuke uitdaging om een mooie hut in elkaar te zetten. “Het lijkt ons erg leuk om ons hutje creatief te pimpen”.

 

Sponsoring

De Nationale Nacht Zonder Dak staat in het teken van het Corona Noodhulpfonds van Tear. Door mee te doen aan Nacht Zonder Dak vraagt de familie van der Meer mensen om hen te sponsoren voor dit Noodhulpfonds. “Tear vinden we een super organisatie en dus weten we ook dat het geld goed terecht komt!”

Tear vraagt aandacht voor gebieden wereldwijd die zwaar getroffen zijn door het coronavirus. ‘Juist nu we onze eigen vrijheid voorzichtig weer meer mogen ervaren, is het essentieel te beseffen dat we iets kunnen doen voor anderen die nog volledig door de corona maatregelen geraakt worden,’ geeft Minella van Bergeijk, directeur van Tear aan. Tear is verschillende acties gestart, zodat jij hieraan kunt bijdragen. De Nationale Nacht Zonder Dak is hier één van, een andere is The Climb.  Met deze sportieve challenge in lockdown dagen we jou uit om bergen te beklimmen op je eigen trap, zodat jij meehelpt om de meest kwetsbare mensen te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Tijdens de Nationale Nacht Zonder Dak kunnen deelnemers ervan uitgaan dat er hun ook een behoorlijke fysieke challenge te wachten staat, die alles te maken heeft met The Climb.  Beide acties hebben als doel om ervoor te zorgen dat Tear wereldwijd zoveel mogelijk mensen in crisis helpt door middel van onder andere medische hulp en voeding. 

Slaap jij zaterdag 30 mei ook een nachtje buiten? Meld je hier aan als deelnemer: https://www.nachtzonderdak.nl/doe-mee/pinksterweekend-30-05-2020/deelnemen/

Wil je meer weten over het Corona Noodhulpfonds van Tear? Klik dan hier: https://www.tear.nl/corona