Slaap jij zaterdag 30 mei ook een nachtje buiten?

28 april 2020

Op zaterdag 30 mei is er een unieke Nationale Nacht Zonder Dak waar iedereen, jong en oud, aan kan meedoen. Slaap een nachtje buiten en steun het Corona Noodhulpfonds!

Corona raakt iedereen. Ook mensen in heel arme gebieden op de wereld. Honger is daar nu een groot gevaar. Doordat mensen binnen moeten blijven, hebben ze geen inkomen. Tear schiet hen te hulp. Daar is dringend veel geld voor nodig. Doe mee aan de Nationale “Nacht Zonder Dak en help mee!

Hoe werkt het?
- Op www.nachtzonderdak.nl maak je je eigen sponsorpagina aan met een leuke foto en een tekstje over waarom je meedoet. De link stuur je naar zoveel mogelijk vrienden, buren en familieleden met de vraag of ze je willen sponsoren. Je kunt in je eentje meedoen, maar ook samen met je jeugdgroep of gezin.

- Op 30 mei (het pinksterweekend) is het dan zover. Zoek een plekje in je tuin, op het balkon, op de oprit en slaap een nachtje in een doos, tentje of ander onderkomen!

Corona Noodhulpfonds

Tear vraagt aandacht voor gebieden wereldwijd die zwaar getroffen zijn door het coronavirus. ‘Juist nu we onze eigen vrijheid voorzichtig weer meer mogen ervaren, is het essentieel te beseffen dat we iets kunnen doen voor anderen die nog volledig door de corona maatregelen geraakt worden,’ geeft Minella van Bergeijk, directeur van Tear aan. Tear is verschillende acties gestart, zodat jij hieraan kunt bijdragen. De Nationale Nacht Zonder Dak is hier één van, een andere is The Climb.  Met deze sportieve challenge in lockdown dagen we jou uit om bergen te beklimmen op je eigen trap, zodat jij meehelpt om de meest kwetsbare mensen te beschermen tegen de gevolgen van de coronacrisis. Tijdens de Nationale Nacht Zonder Dak kunnen deelnemers ervan uitgaan dat er hun ook een behoorlijke fysieke challenge te wachten staat, die alles te maken heeft met The Climb.  Beide acties hebben als doel om ervoor te zorgen dat Tear wereldwijd zoveel mogelijk mensen in crisis helpt door middel van onder andere medische hulp en voeding. 

Wil je meer weten over het Corona Noodhulpfonds van Tear? Kijk dan hier.

Slaap jij zaterdag 30 mei ook een nachtje buiten? Meld je nu aan als deelnemer.