Wat betekent Pasen voor jou?

13 april 2020

Bij Pasen denk je misschien al snel aan paaseitjes, gezellig samenkomen met familie, lekker vrij van school etc., maar is dit het enige waaraan je denkt met Pasen of betekent Pasen meer voor jou? Wat betekent Pasen voor christenen? Waar draait Pasen nu precies om?

 

Het lijden van Jezus

Met Pasen wordt de opstanding van Jezus herdacht. Voordat deze opstanding plaats kon vinden moest Jezus een lange lijdensweg begaan, die uiteindelijk leidde tot de dood. Jezus moest een doornenkroon dragen en werd bespot, gemarteld en geslagen door het hele volk. Hij moest zelfs Zijn eigen kruis dragen. Maar het belangrijkste is “Hij is weer opgestaan”! Hiermee heeft Hij de dood en onze zonden overwonnen en dit is wat wij vieren met Pasen! Dat onze Heer Jezus Christus weer is opgestaan uit de dood.

 

Het lijden in de wereld

Het thema ‘Lijden’ staat met Pasen centraal. Ook vandaag de dag is er helaas nog veel lijden in de wereld. Zo zijn er nog veel jongeren die geen dak boven hun hoofd hebben en dus op straat moeten leven. Wil jij deze jongeren helpen, zodat ze weer een kans hebben om een mooi leven op te bouwen? Doe dan mee met een Nacht Zonder Dak bij jou in de buurt. Ook kun je nu digitaal meedoen met Nacht Zonder Dak. Benieuwd naar dit concept? Lees dan ook het artikel van vorige week: https://www.nachtzonderdak.nl/nieuws/2020/04/02/nacht-zonder-dak-digitaal/