Tips: wat te doen in quarantaine tijd

30 maart 2020

Vanwege het coronavirus hebben veel mensen veel meer vrije tijd, maar wat kun je allemaal doen met deze extra tijd? Wij geven je aantal leuke tips.

Organiseer een Netflix Party

Organiseer samen met je vrienden of familie een Netflix Party. Tijdens deze party kijk je met zijn allen dezelfde film en kun je tussendoor ook nog met elkaar chatten. Het werkt als volgt: Iedereen die meedoet downloadt Netflix Party via de browser Chrome. Er heeft maar één iemand een Netflix-abonnement nodig. Degene die een Netflix-abonnement heeft start een film en deelt hiervan de link. Dit doe je door op het rode NP icoontje te klikken, de link te kopiëren en door te sturen naar je vrienden/ familie. Door op de link te klikken doe je ook mee met de Netflix Party.

TIP: Zoek een film die gaat over straatjongeren, er staat genoeg online en zo blijf je betrokken bij wat er gebeurt in de rest van de wereld.

Anderen helpen

De eenzaamheid neemt helaas erg toe tijdens de coronacrisis. Om dit te verhelpen kun je  bijvoorbeeld een kaartje schrijven om te laten weten dat je aan diegene denkt. Je kunt ook boodschappen doen of de hond uitlaten voor iemand die dit zelf niet meer kan.

Help jij ook anderen in jouw omgeving? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@nachtzonderdak.nl met je verhaal, naam, adres & foto en ontvang een leuk kleinigheidje van het NZD-team!

Lees voor een uitgebreidere uitleg over hoe je anderen kunt helpen ons artikel van vorige week: https://www.nachtzonderdak.nl/nieuws/2020/03/19/wat-kun-jij-betekenen-voor-de-mensen-in-jouw-buurt/

Doe mee aan nationale acties

Tijdens de coronacrisis worden er verschillende nationale acties gehouden om mensen een hart onder de riem te steken. Op 17 maart was er bijvoorbeeld om 20.00 uur een groot applaus voor iedereen die tijdens deze crisis in de zorg extra moet werken. Zo worden er nog veel meer acties gehouden. Hieronder nog een aantal nationale acties waaraan je mee kunt doen:

1. Hang een wit shirt met daarop een hart voor je raam. Deze actie wordt gehouden om de mensen in de zorg te steunen, omdat zij zo hard moeten werken. Op deze manier laat je weten dat je hun werk waardeert.

2. Zet een  teddybeer voor je raam. Door een knuffelbeer voor het raam of op de vensterbank te zetten wordt het voor kinderen leuker om buiten een rondje te lopen, waardoor ze niet de hele dag binnen zitten. Naast dat je een teddybeer voor je raam zet, kun je natuurlijk ook zelf de straat op om teddyberen bij mensen in de buurt te zoeken. Zo heb je een leuke activiteit voor de dag. Hoeveel teddyberen heb jij al geteld?

-

Nacht Zonder Dak zal de komende tijd niet in real life door kunnen gaan. Daarom hebben wij een creatieve oplossing bedacht hoe jouw NZD toch door kan gaan. Hier hoor je binnenkort meer over.