Wat kun jij betekenen voor de mensen in jouw buurt? #Coronavirus

19 maart 2020

Iedereen in Nederland heeft het erover: “Het Coronavirus”. Om verspreiding van het virus zo veel mogelijk te voorkomen worden er strenge maatregelen getroffen. Het gevolg van deze maatregelen is dat veel mensen thuis alleen op de bank zitten. Dit betekent helaas dat onder andere de eenzaamheid toeneemt. Maar hoe kunnen we deze eenzaamheid tegengaan? Wij geven je een paar tips op welke manier jij mensen in je eigen omgeving kunt helpen.

1. Schrijf een kaartje

Schrijf een kaartje en gooi deze door de brievenbus bij mensen in je buurt. Je kunt op het kaartje een leuke bemoedigende tekst schrijven, zodat diegene ziet dat er aan hem of haar gedacht wordt. Daarnaast kun je eventueel je telefoonnummer of emailadres op het kaartje zetten, zodat deze mensen je kunnen bellen wanneer zij behoefte hebben aan een praatje.

2. Boodschappen doen

Het coronavirus kan voor kwetsbare mensen erg gevaarlijk zijn. Het is dan ook belangrijk dat zij zoveel mogelijk binnen blijven. Dit betekent dat zij misschien niet meer in staat zijn om zelf hun boodschappen te doen. Wanneer je gezond bent en geen klachten hebt, mag je gewoon de deur uit. Biedt dan ook aan kwetsbare mensen aan om boodschappen voor hen te doen. Zo ben je zelf even de deur uit en doe je tegelijkertijd iets goeds voor een ander.

3. Hond uitlaten

Mensen die al besmet zijn met het virus willen het liefst zo veel mogelijk contact mijden, maar wat nu als je een hond hebt? Die moet natuurlijk wel een aantal keer per dag naar buiten. Denk aan je medemens en bied aan om de hond uit te laten. Niet alleen fijn voor je buurman, maar ook voor jezelf, dan kun je lekker een frisse neus halen.

 

Er zijn natuurlijk veel meer dingen die je kunt voor de mensen in je omgeving. Doe jij ook al iets voor de mensen in jouw eigen omgeving? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@nachtzonderdak.nl met je verhaal, naam, adres & foto (als je die hebt) en ontvang een kleinigheidje van het NZD-team!