Feitjes over onze projectlanden #1 India

27 februari 2020

Met Nacht Zonder Dak wordt er geld opgehaald voor straatjongeren in India, Nepal en Oeganda. In deze serie vertel ik je een aantal leuke weetjes over onze projectlanden. Vandaag staat India centraal. Wil je meer te weten komen over India? Lees dan snel verder.

1. India heeft 1,3 miljard inwoners

Nederland heeft ongeveer 17 miljoen inwoners. Dit is niets vergeleken met India, want dit land heeft maar liefst 1,3 miljard inwoners. Dat is 76 (!) keer zo veel als in Nederland. Van deze 1,3 miljard inwoners leven 300 miljoen mensen in armoede. Deze mensen moeten van minder dan 1 euro per dag rondkomen. De scheiding tussen arm en rijk is in India erg duidelijk te zien.

2. De grootste melkproducent ter wereld

Geen enkel land ter wereld produceert meer melk dan India. Ongeveer 80 procent van de melk komt van de boeren die niet op grote schaal produceren. Veel melk wat geproduceerd wordt is voor eigen gebruik. India is dan ook de grootste melkverbruiker ter wereld.

3. De linkerhand is onrein

In India is de linkerhand onrein. Dit betekent dat alles wat je met je linkerhand aanraakt, onrein wordt. Je moet dus oppassen dat je niets met je linkerhand oppakt of eet. Tenminste, dit is wat ze in India geloven. In Nederland is dit niet gebruikelijk.

-

Dit zijn drie opmerkelijke feitjes over India. Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen over zo’n groot land. Het belangrijkste is dat er in India nog veel gedaan kan worden om het leven voor sommige groepen mensen daar te verbeteren. Zoals in het eerste feitje staat, leven 300 miljoen mensen in India in armoede. Nacht Zonder Dak is één van de acties die zich inzet voor deze mensen. Lijkt het jou ook een leuke uitdaging om je in te zetten voor straatjongeren in India? Meld je dan nu aan voor een Nacht Zonder Dak in jouw buurt. Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘Alle acties’ op onze website.