Get to know Jacolien: stagiaire NZD!

13 februari 2020

Deze week is Jacolien begonnen als stagiair bij Nacht Zonder Dak. Wil je haar beter leren kennen? Lees dan snel verder.

Kun je wat over jezelf vertellen?

Ik  ben Jacolien, 19 jaar en woon in Ede. Ik studeer Bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool in Ede, wat dus lekker dicht bij huis zit. Naast mijn stage bij Nacht Zonder Dak, werk ik één dag in het week bij Bethanië, een zorginstelling voor ouderen.

Hoe ben je hier terecht gekomen en wat ga je doen bij NZD?

Voor mijn studie mag ik 5 maanden stagelopen bij een organisatie naar keuze. Na een kleine zoektocht vond ik online de vacature van Nacht Zonder Dak. Deze vacature sprak mij gelijk aan, omdat ik me met deze stage in kan zetten voor anderen die hulp nodig hebben. In dit geval straatkinderen die door Nacht Zonder Dak een kans krijgen om een toekomst op te bouwen. Het lijkt me super gaaf om hierin mijn steentje bij te kunnen dragen!

Hoe hoop je aan eind terug te kijken op je stage bij NZD?

Aan het eind hoop ik terug te kijken op een leuke, maar vooral ook leerzame stageperiode. Een periode waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen en waarin ik veel nieuwe mensen heb leren kennen. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat ik door middel van mijn werkzaamheden heb kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor straatkinderen.

Dilemma op donderdag: Altijd in een doos slapen of nooit meer pizza eten?

Pizza vind ik heel erg lekker, maar altijd in een doos slapen? Dat zou ik echt niet vol kunnen houden. Helaas is dit voor veel kinderen wel de realiteit. Daarom ben ik heel dankbaar dat ik doormiddel van Nacht Zonder Dak kinderen kan helpen die wel altijd in een doos moeten slapen.

Ik heb super veel zin om aan de slag te gaan! Jullie zullen de komende maanden veel van mij te zien en te horen krijgen. Ben je enthousiast over Nacht Zonder Dak? Meld je dan hier aan om een NZD te organiseren: https://www.nachtzonderdak.nl/organiseer-een-nzd/