Al meer dan €35.000 euro opgehaald met Nacht Zonder Dak!

6 juni 2019

Sinds begin 2019 zijn er al 20 Nacht Zonder Dak acties georganiseerd door heel Nederland. Samen hebben deze nachten al meer dan €35.000,- euro opgehaald. Wat een bizar bedrag! Daarom neem ik je graag mee naar een paar mooie momenten van de afgelopen maanden.

De allereerste Nacht Zonder Dak van 2019 was in Staphorst. Op zaterdag 23 maart trotseerden zij de kou om samen met 15 tieners de nacht door te brengen in hun zelfgemaakte krotten. Niet lang daarna organiseerde ook Ommen een Nacht Zonder Dak. Ondanks dat de cola bevroor door de kou, het was namelijk -2˚C die nacht, hebben deze tieners de nacht onder de brug overleefd. Naast activiteiten zoals voetbal, volleybal en een workout was er ook een waar ‘Café Zonder Dak’. Wie wil daar nou niet naartoe?  

Krimpen a/d Lek wist zichzelf zo goed te promoten dat ze zelfs in de RTV Krimpenerwaard verschenen. Met het wassen van auto’s, schminken van kinderen en verkopen van zelfgemaakt taart hebben ze maar liefst €2625,- euro opgehaald.

Hendrik-Ido-Ambacht organiseerde ook heel veel leuke activiteiten om geld in te zamelen. Zo gingen ze bijvoorbeeld auto’s wassen, was er een fancy fair, een plantjesmarkt en een rad van fortuin. Dat alles heeft ook zeker wat opgeleverd: meer dan €3000,- euro. Wauw!

Ook Kapelle had een hoop georganiseerd, vooral veel workshops waar tieners en volwassenen aan mee konden doen voor een klein prijsje. Wat een leuk idee! De leiding van de avond had hun eigen kerk gebouwd van dozen, hier brachten zij de nacht in door. Ook Kapelle heeft een prachtig bedrag van wel bijna €4500,- euro opgehaald.

NZD Zwolle had een bijzondere activiteit op de avond van de Nacht Zonder Dak zelf. Ze hadden namelijk een daklozentour. Zo leer je pas echt hoe het is om dakloos te zijn. Met toffe workshops en veel sponsoracties hebben zij maar liefst €5300,- euro opgehaald. 

Nieuwleusen koos niet het plein van de kerk om een Nacht Zonder Dak te organiseren, nee, zij kozen het schoolplein. Na schooltijd bleven de tieners op school om nog wat interessante lessen te krijgen. Onder andere een schilderles.

Kortom, dit waren heel veel mooie nachten vol met kampvuren, muziek, workshops, krotjes bouwen, films kijken en andere leuke activiteiten. Bedankt allemaal voor jullie inzet! Hierdoor kunnen straatjongeren in arme landen geholpen worden om weer een mooie toekomst op te bouwen.

Lijkt het jou ook leuk om samen met je jeugdgroep een Nacht Zonder Dak te organiseren? Klik dan hier: www.nachtzonderdak.nl/organiseer-een-nzd