Karton regelen voor Nacht Zonder Dak: 3 tips!

11 december 2018

Nacht Zonder Dak en karton, die twee begrippen gaan hand in hand. Maar als je een Nacht Zonder Dak organiseert, hoe kom je dan aan al dat karton? 3 tips om genoeg karton te regelen voor jouw Nacht Zonder Dak.

1. Vraag tieners zelf karton mee te nemen

De tieners slapen zelf een Nacht Zonder Dak. Dan zorgen ze toch ook voor hun eigen slaapplek? Stimuleer jongeren om zelf karton voor hun krotje te verzamelen en mee te nemen. Doe daarbij ook een oproep aan de ouders. Denk bijvoorbeeld aan de verpakking van een Ikea-kast of keyboard.

T I P | vrijwilliger Alice: “Als je zelf karton meeneemt heb je altijd genoeg. Je wil niet net te laat komen bij het karton en zonder karton komen te zitten.”

2. Winkels met veel kartonnen verpakkingen

Schraap al je moed bij elkaar en ga langs bij de plaatselijke ondernemer. Fietsenwinkels hebben vaak grote kartonnen verpakkingen over die ze voor je op kunnen sparen. Ga op tijd naar hen toe, vraag naar de baas en vertel hem/haar wat je van plan bent en dat ze dus in natura kunnen helpen met jouw Nacht Zonder Dak.

T I P | NZD-organisator Corma: “Bij Nacht Zonder Dak Barendrecht gingen wij langs verschillende zaken die grootverpakkingen hebben, zoals een winkel voor kantoormeubelen, een fietsenwinkel en een loodgietersbedrijf.”

3. Oproep in je kerk / gemeente

Doe een oproep in de kerk voor verpakkingen. Vertel, indien mogelijk, zelf iets over Nacht Zonder Dak en doe een oproep voor grote kartonnen dozen. Zo betrek je niet alleen de tieners, maar alle gemeenteleden bij Nacht Zonder Dak en geef je hen de mogelijkheid praktisch bij te dragen. Hoe mooi is het als je iedereen mee helpt aan het succes van Nacht Zonder Dak in jouw kerk / gemeente?!

Wil jij ook een Nacht Zonder Dak organiseren of meedoen met een Nacht Zonder Dak? Klik hier of overtuig je jeugdleider om mee te doen!