Vrijwilliger in het zonnetje: Alice

7 december 2018

In deze serie zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. Waarom zetten zij zich vrijwillig in voor Nacht Zonder Dak? Vandaag in het zonnetje: Alice!

Deel 1 van vrijwilliger in het zonnetje met Peter gemist? Klik hier.

Hoi Alice. Hoe kunnen mensen je kennen?

“Ik ben vrijwilliger bij Nacht Zonder Dak, jeugdleider in de kerk en vormgever bij stichting Kom over en Help. Verder studeer ik Communicatie op de Christelijke Hogeschool Ede. Daar kun je me dus allemaal van kennen.”

Hoe omschrijf je jezelf in drie woorden?

“Enthousiast, vrolijk. Uhm… waarom drie?”

Hoe ben je bij Tear terecht gekomen?

“Ik kende Tear al, want ik heb meegedaan met Nacht Zonder Dak in Spakenburg. Toen ik een stage zocht heb ik gewoon gezocht naar stages bij goede doelen om te kijken of ze stagiairs zochten. Tear had een stage.”

Wat maakt dat je je na al die tijd nog steeds voor Tear / Nacht Zonder Dak inzet?

“Ik bleef bij Tear plakken na mijn stageperiode. Ik werkte een half jaar voor Nacht Zonder Dak, dat laat je niet zomaar los. Hierna werd ik gevraagd voor klussen van Nacht Zonder Dak. Zo heb ik een half jaar de social media onderhouden en de website beheerd, totdat er een nieuwe stagiair bij Nacht Zonder Dak kwam. Nu doe ik andere vrijwilligersklussen voor Nacht Zonder Dak. Ik geef presentaties over wat Tear doet met het geld wat tieners ophalen en ben te vinden op evenementen waar Nacht Zonder Dak aanwezig is. Op die evenementen maak ik vaak foto’s.”

Wat vind je leuk aan Nacht Zonder Dak?

“Ik vind vooral de evenementen leuk. Je komt op leuke plekken, spreekt toffe tieners en mag gratis naar evenementen waar je eigenlijk te oud voor bent. Denk bijvoorbeeld aan de EO-Jongerendag en Like Jesus. Dat vind ik echt leuke events.”

Wat is het meest bijzondere / leuke / toffe / gekke moment wat je hebt meegemaakt bij Nacht Zonder Dak?

“We waren op opwekking met alle tieners die mee deden aan Nacht Zonder Dak op het tienerterrein. ’s Avonds keken we een film als goede afsluiter. Eén jongen was in slaap gevallen. Toen de film afgelopen was probeerden we hem wakker te maken om te vertellen dat de film was afgelopen en dat hij in zijn krotje verder kon slapen. Alleen werd hij maar niet wakker! De jongen was in zo’n diepe slaap dat we ons afvroegen: wat nu? Uiteindelijk hebben we hem na flink schudden toch wakker gekregen en liep hij slaperig naar zijn krotje, waar hij rustig verder sliep.”

Zou je anderen aanraden om vrijwilliger te worden bij Nacht Zonder Dak?

“Vrijwilliger worden bij Nacht Zonder Dak raad ik echt aan. Kom je uit Zeeland, Limburg of Groningen? Dan zeker. Woon je in de andere provincies? Dan is het nog steeds een aanrader, als je maar niet mijn plekje steelt, haha!”

Wat krijg je als vrijwilliger terug?

“Een hoop eten, heel veel gezelligheid en het voelt goed als je merkt dat jongeren enthousiast worden. Dat ze echt in actie komen voor een betere wereld. Verder is het super leuk om te zien hoe alle krottendorpen ontstaan.”

 

 

Wil jij net als Alice je steentje bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd veel gezelligheid en eten? Word vrijwilliger bij de leukste jongerenactie van Nederland! Bij elke Nacht Zonder Dak willen we graag iets vertellen over de projecten van Tear. Dat kunnen we niet alleen. Voor een groeiend aantal NZD’s hebben we mensen nodig die het leuk vinden om dit voor ons te doen. Alle materialen zijn natuurlijk geregeld: een goede PowerPoint presentatie, een film, een script en leuke ijsbrekers die je met de tieners kunt doen.

Klik hier voor meer info of bel naar 030-6969600.