Peter drumt

Vrijwilliger in het zonnetje: Peter

6 november 2018

In deze serie zetten we onze vrijwilligers in het zonnetje. Waarom zetten zij zich vrijwillig in voor Nacht Zonder Dak? Vandaag in het zonnetje: Peter Veldman!

Hoi Peter. Uit vorige gesprekken bleek dat je Bedrijfskunde/MER studeerde en graag korfbalde. Doe je dat nog steeds?

“Inmiddels heb ik die studie afgerond, korfbal ik nog steeds graag en geef ik de jeugd van 12 tot 14 jaar training. Ook drum ik, geef ik drumles en speel ik volleybal.”

Hoe omschrijf je jezelf in drie woorden?

“Enthousiast, muzikaal, sociaal, creatief. Omkijken naar een ander. Uhm, dat zijn meer dan drie woorden. Maar het omschrijft wel wie ik ben.”

Je loopt alweer een aantal jaar mee. Hoe ben je bij Tear terecht gekomen?

“Ik zat in het tweede jaar van mijn studie toen ik een stage zocht. Mijn tante had een toffe vacature zien staan bij Tear voor Nacht Zonder Dak. Ik vond het zo leuk dat ik me nog steeds als vrijwilliger inzet voor Nacht Zonder Dak.”

Heeft dat je veranderd?

“Het veranderde mijn leven niet drastisch, maar het veranderde wel mijn kijk op onrecht in de wereld. Ik werd bij Tear voor het eerst hiermee geconfronteerd en wist direct dat dit mij niet meer los zou laten.”

Wat maakt dat je je na al die jaren nog steeds voor Tear / Nacht Zonder Dak inzet?

“Ik wil graag meer recht in deze wereld krijgen. Mijn tijd is erg kostbaar voor mij. Ik doe namelijk een hele hoop: muziekles geven, korfbaltraining geven, zelf sporten, zelf muziek maken en nog veel meer. Door bewust tijd te maken voor Nacht Zonder Dak kan ik iets van gerechtigheid brengen.”

Wat doe je momenteel voor Nacht Zonder Dak? Kun je je werkzaamheden beschrijven?

“Ik geef regelmatig presentaties en promoot ook graag Nacht Zonder Dak op evenementen. Voor mij zijn die evenementen een moment van ontmoeting. Ik ken veel tieners van christelijke camping de Betteld, op evenementen kom ik hen weer tegen. Dat is echt leuk!”

Wat is het meest bijzondere / leuke / toffe / gekke moment wat je hebt meegemaakt bij Nacht Zonder Dak?

“Een heel bijzonder moment vond ik mijn eerste keer Nacht Zonder Dak op Opwekking. Het tienerterrein was afgesloten en we waren met 50 tieners en heel veel stoere mannen die toezicht hielden en letten op de veiligheid. Ze hielpen mee met krotjes bouwen en het tillen van de krotjes van buiten naar binnen toen het te koud werd om buiten te slapen (om 1 uur ’s nachts). De toewijding voor de tieners vond ik heel bijzonder.

Zou je anderen aanraden om vrijwilliger te worden bij Nacht Zonder Dak?

“Zeker raad ik het anderen aan. Het is voor tieners tof om een eigen krotje te bouwen, maar de verdieping bij de presentatie is zó ontzettend belangrijk. De film tijdens de presentatie zet jongeren echt even stil bij waarom ze meedoen met Nacht Zonder Dak.

Verder heb je bij Nacht Zonder Dak de mogelijkheid om je presentatieskills te vergroten. Dat is voor iedereen een meerwaarde. Ik vind het leuk om voor een groep te spreken, maar om het te leren moet je het veel doen. Nacht Zonder Dak was echt mijn leertuin. De tieners hebben een leeftijd dat ze echt luisteren. Je kan per ongeluk iets verkeerd zeggen in het begin, maar daar leer je weer van.”

Wat krijg je als vrijwilliger terug?

“Het enthousiasme van de tieners is onbetaalbaar! Ik rij graag een uurtje om een presentatie te kunnen geven voor Nacht Zonder Dak.”

------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil jij, net als Peter, je steentje bijdragen aan een betere wereld en je presentatieskills verbeteren? Word vrijwilliger bij de leukste jongerenactie van Nederland!

Bij elke Nacht Zonder Dak willen we graag iets vertellen over de projecten van Tear. Dat kunnen we niet alleen. Voor een groeiend aantal NZD’s hebben we mensen nodig die het leuk vinden om dit voor ons te doen. Alle materialen zijn natuurlijk geregeld: een goede Powerpoint presentatie, een film, een script en leuke ijsbrekers die je met de tieners kunt doen.

Klik hier voor meer info of bel naar 030-6969600.