Het verhaal van Maya

26 september 2018

Mijn naam is Maya. Ik kom uit het kleurrijke en vrolijke land India. Nou ja, vrolijk… Misschien als je geld hebt…

'Mijn ouders wilden mij niet,' vertelt Maya. 'Vlak voordat ze de deur achter mij dicht deden, zeiden ze nog: "Je kost alleen maar geld en levert niets op." Mijn vrienden wilden mij ook niet helpen en zo werd ik dakloos. Iedereen liet mij in de steek. Niemand is te vertrouwen!

Op straat had ik geld nodig. Geld voor eten. Geld voor kleren. Zo kwam ik terecht in een bordeel. Ik moest werken als prostitué. En ik kreeg bijna geen geld.

Tot ACT mij kwam helpen. Nu spreek ik regelmatig met counselors over mijn ervaringen en krijg veel therapie. Ze vertellen mij over God en over Zijn trouw. Ik weet nu dat Hij mij nooit opgeeft en mij nooit in de steek laat.

Dankzij deze organisatie durf ik weer te vertrouwen in andere mensen. Ik maak weer vrienden! En ik heb een baantje waarmee ik mijn eigen geld kan verdienen.'

Meer over India

In India zijn meisjes niet geliefd. Hierdoor worden ze vaak op straat gezet, waar ze een groot risico lopen om in de handen van mensenhandelaren te vallen. Ze zijn dan extra kwetsbaar om slachtoffer te worden van geweld, misbruik en seksueel geweld.

Tears lokale partner ACT werkt in de sloppenwijken van Mumbai. Hier helpen ze onder andere meiden die bevrijd zijn uit dit soort afschuwelijke situaties. Ze proberen deze meiden hun eigenwaarde weer terug te geven door het aanbieden van (trauma)therapie. Omdat dit een lang proces is, helpen ze de meisjes en vrouwen in contact te komen met verschillende organisaties en kerken. Die blijven hen dan ondersteunen in hun weg naar een veilig, waardig en hoopvol leven.

Door geld op te halen voor Nacht Zonder Dak kun jij het leven van meiden, zoals Maya, verbeteren. Help jij ook mee?