Get to know: Matthijs!

12 september 2018

Hij zingt in 3(!) koren, speelt graag Rollercoaster Tycoon en hij is onze nieuwe stagiair!

 

Vertel eens wat over jezelf

‘Ik ben Matthijs en ik studeer Communicatie aan de Christelijke Hogeschool Ede. In Ede woon ik ook op kamers. Verder zing ik in drie koren, speel ik piano en speel ik ook regelmatig Rollercoaster Tycoon en FIFA. Ik vind het heel tof om naar de voetbalwedstrijden van Oranje te gaan, van de mannen en de vrouwen!’

 

Hoe ben je bij Nacht Zonder Dak gekomen?

‘Voor mijn studie moet ik nu vijf maanden stagelopen en ik wilde dat graag doen bij een goed doel. Zo kwam ik dus terecht bij Tear. De stage bij Nacht Zonder Dak leek me heel interessant en de sfeer hier was meteen goed. Alles wat ik mag doen vind ik ook leuk en ik krijg echt de kans om me te ontwikkelen.’

 

En waarom wilde je zo graag bij een goed doel werken?

‘Zelf ben ik twee keer naar de Filipijnen geweest om daar te helpen in de sloppenwijken. En daar besefte ik echt hoe bijzonder het is dat ik het heel goed heb hier in Nederland. In totaal ben ik daar 99 dagen geweest. Met een goede vriend ging ik helpen bij de lokale kerk. Tear werkt ook via de lokale kerken en dat vind ik mooi.’

 

Heb je zelf weleens meegedaan met een NZD?

‘Ja, lang geleden heb ik meegedaan! Ik sliep in een minidoos waar ik net inpaste. Mijn krotje had ik helemaal ingepakt met zeil, want het zou gaan regenen. De volgende dag was ik uiteindelijk de enige die het droog gehouden heeft. Oh en het was ook nog warm in mijn krotje!’

 

Heb je nog leuke ideeën voor NZD?

‘Hoe awesome zou het zijn als we met het hele kantoor een Nacht Zonder Dak doen, of als we een hele koude NZD organiseren in de winter! Ideeën genoeg, haha!’

 

En waar kunnen we jou de komende maanden tegenkomen?

‘Natuurlijk ben ik bij de evenementen, zoals Like Jesus! Dus kom gezellig langs om een praatje te maken. Daarnaast geef ik presentaties bij NZD’s, kun je me horen aan de telefoon of me spreken via Instagram of Facebook. Dan moet je ons natuurlijk wel even volgen!’