Krav Maga op de Teenzone

14 juni 2017

Wow. Wat was dat gaaf. Samen met Resister, een campagne van Tear die zich richt op geweld tegen vrouwen, mochten we een workshop geven op de Teenzone van Opwekking.

Met zo'n 150 tieners hebben we elkaar een stukje weerbaarder gemaakt. Na een mooie training van Dries en zijn team, laten we een filmpje zien van Paz Y Esperanza. Het project dat we steunen met Nacht Zonder Dak in Bolivia. In het filmpje zien we een meisje dat te maken heeft gehad met seksueel geweld. Dankzij de steun van alle mensen die een Nacht Zonder Dak doen, krijgt dit meisje de traumahulp die ze nodig heeft. Hierdoor kunnen we voorkomen dat ze op straat terecht komt.

 

Soms lijkt het alsof dit geweld alleen in het buitenland gebeurt. Dat is helaas niet zo. Wist je bijvoorbeeld dat 25 procent van de tieners tussen de 14 en 20 jaar ervaring heeft met geweld in een relatie? In bijna 84 procent van deze gevallen zijn meiden het slachtoffer. Tijdens een quiz met feitjes als deze, haalden we de tieners dichterbij huis.

Don Ceder leidde daarna 'Over de Streep'. Te gek om te merken hoe open de tieners waren en hoeveel respect ze voor elkaar hebben. Na in kleine groepjes erover te hebben gesproken, was er de optie om dieper in gesprek te gaan met mensen van de Talkzone. Een enorm mooie ervaring, die we vaker willen beleven. We zijn aan het kijken of we een tour kunnen doen langs kerken die een Nacht Zonder Dak organiseren. Interesse? Laat het alvast weten via info@nachtzonderdak.nl

Voor meer foto's ga je naar:

Meer weten over Resister (voor volwassenen)? Check www.resister.nl